Hatay
BIST10643.58
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BTC/USD66798.034
Mustafa Zeki OĞUR

Mustafa Zeki OĞUR

Mail: htyhaberajansi@gmail.com

ERDOĞAN'IN ANLIK ve TUTARSIZ POLİTİKASINA RAĞMEN..!

20 yıldır günün, haftanın, ayın, yılın ve dönemin şartlarına göre ülkeyi tutarsız bir politika anlayışıyla yöneten CB Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kaç saat içerisinde ne yapılması gerekiyorsa onun şartlarını bile yerine getirir oldu.

Anlaşılan seçim, her ne kadar belli etmemeye çalışsa da Erdoğan'ı korkutmuşa benziyor.

6'lı masa kurulduğu günden bu yana muhalefet liderlerini HDP ile ilişkilendiren Erdoğan kendi kurmaylarını HDP'li vekillerin ayağına gönderdi.

Yani tüm söylemlerini unuttu, yine günün şartlarına göre hareket etmeye başladı.

Daha dün "HDP PKK terör örgütünün siyasi ayağıdır" diyenler, bugün "HDP legal bir partidir" demeye başladılar.

Havuz medyasından, saray şakşakçılarından tık yok..!

6'lı masanın HDP ile işbirliği yaptığı yaygarasını koparanların ve bununla ilgili algı oluşturmaya çalışanların amacı aslında 6'lı masanın HDP'den uzak durmasını sağlamaktı. Bir başka amacının da masayı dağıtmak olduğunu hepimiz iyi biliyoruz zaten.

6'lı masanın HDP'den yan yana gelmemesi için seçmenleri kutuplaştıran ve Milliyetçilik söylemlerle 6'lı masaya aba altından sopa gösteren Erdoğan amacına ulaştı mı? Ulaştı...

Erdoğan HDP hep boşta dursun istedi. Çünkü kendisi de iyi biliyor ki, seçimlerde kazanabilmesi için HDP seçmeninin oylarına ihtiyacı var.

Erdoğan isterse PKK terör örgütünün siyasi ayağı dediği HDP'yi kapattıramaz mı? Bal gibi de kapattırır.

Ancak HDP'nin kapatılması işine gelmez. Kapandığı takdirde HDP seçmenin Cumhur ittifakına oy vermeyeceğinin farkındalar.

HDP seçmenine yön veren, HDP'nin en tepesinde oturanlardır. Erdoğan işi her zaman en tepedekilerle bitirdi, bu seçimde de aynı yöntemi kullanmak istiyor.

En tepedekileri bu seçimde de bağlayabilirse, bu işi götüreceğine inanıyor.

6'lı masayı yalnızlaştırma, güçsüzleştirme çabalarına karşılık muhalefet liderleri ne yazık ki çaresiz kaldılar. Enerjilerinin bir çoğunu HDP'lilerle birlikte yan yana gelmemek için harcadılar.

Radikal kararlar, radikal fikirler ve radikal söylemler yerine, üzerlerine yüklenen baskılar yüzünden net bir duruş sergileyemediler.

AKP'nin geçmişte HDP ile ittifak yaptıklarını, açılım süreci adı altında dönen dolapları ve verilen tavizleri unutmuş olacaklar ki, seçmene bunu bile emsal gösterip bir mutabıka varamadılar ve Erdoğan'ın ekmeğine bir kez daha yağ sürmüş oldular.

Erdoğan'ın tutarsız ve günün şartlarına göre hareket eden politika anlayışı karşısında fırsatları elinin tersiyle iten 6'lı masada liderler ortak bir karar alıp ne istediklerini ve ne yapmaya çalıştıklarını bu millete samimi ve açık bir şekilde anlatmalıdırlar.

Aksi halde Erdoğan masayı dağıtmaya bile gerek duymadan tek başına ipi göğüsler.

Benden söylemesi..

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar