Hatay
BIST10643.58
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BTC/USD66922.778
Mustafa Zeki OĞUR

Mustafa Zeki OĞUR

Mail: htyhaberajansi@gmail.com

BİZİM NE EKSİĞİMİZ VAR?

25 yıl önce İstanbul'a gittim, en kalabalık semtte iki Hatay'lı hemşehrimle karşılaştım.

Aynı yıl içerisinde Tekirdağ'a uğradım. Çarşıda gezerken biri arkadan sarıldı bana, döndüm baktım Hataylı...

20 yıl önce Antep'te akşam saatlerinde yürüyüş yaparken biri "Mustafa" diye seslendi, bakmadım. Antep'te beni kim tanır ki, başkasına sesleniyordur diye düşündüm. Sonra yanıma kadar geldi "Kardeşim, ne yapıyon bire burda" deyince şaşkınlık yaşadım. Hemşehrimiz çıktı.

Karadeniz bölgesi hariç Türkiye'nin her bölgesine gittim. Gittiğim her yerde de binlerce Hataylı hemşehrilerimle karşılaştım.

Kimisi işadamı, kimisi esnaf, kimisi polis, kimisi asker, kimisi hakim, savcı, sanatçı, sporcu, öğretmen, kimisi siyasetçi vb gibi...

Ancak çoğunun birbirinden haberi bile yok. Birlik beraberlik yok, dayanışma yok.

Zaten biz Hataylıların en büyük sıkıntısı da bu değil mi?

Trabzon lobisini bilirsiniz. Ülkenin hangi ilinde hangi ilçesinde olursa olsunlar hep birlik beraberlik içerisinde hareket ederler.

Örneğin biri siyasete atılacaksa partisi, fikri, görüşü ne olursa olsun kayıtsız, şartsız destek verirler ve hemşehrilerinin bir yerlere gelmesi için mücadele ederler.

Biri düşmüşse, hep birlikte elinden tutarlar ayağa kaldırırlar.

Yıllardır bizim bunu neden başaramadığımızı düşünürür dururdum. Biz neden bunu yapamıyoruz? Bir Hataylı olarak bu duruma çok üzülürdüm doğrusu.

Taa ki merkezi İstanbul'da olan Hatay Dernekler Federasyonu faaliyete geçene kadar...

Federasyon Genel Başkanı Hüseyin Yılmazer ile Federasyon Genel Başkan Vekili Alparslan Özdemir Allah var iyi işler çıkarıyorlar.

İstanbul'da Hataylıları bir çatı altında toplamayı ve birlik beraberlik içerisinde hareket etmeyi başarmış durumdalar. Aralarındaki dayanışma da çok iyi...

Sadece İstanbul'da değil, çeşitli illerdeki Hataylıları da bir araya getirme, bir çatı altında toplama çalışmaları da var. Hatta bir kaç şehirde federasyona bağlı derneklerin kurulduğunu da biliyorum.

Hataylılar olarak bizim üzerimize düşen şey; Federasyon Genel Başkanı Hüseyin Yılmazer ile Genel Başkan Vekili Alparslan Özdemir'e destek olmaktır.

Çünkü bizler birlikte olursak her alanda daha güçlü oluruz. Bizim Trabzonlulardan, Adanalılardan, Rizelilerden, Anteplilerden, Sivaslılardan ne eksiğimiz var ki? Aksine fazlamız var, ama farkında değiliz.

Ülke genelinde iyi işler çıkaran Genel Başkan Hüseyin Yılmazer ile Genel Başkan Vekili Alparslan Özdemir'in bu konuda daha çok başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum.

İşte siz Hatay'ın ve Hataylıların gücünü o zaman görün..!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar