Rakipsiz Muhtar.!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rakipsiz Muhtar.!
Abone ol
Ankara Gölbaşı İlçesinin yüz ölçüm nüfus ve seçmen sayısı olarak en büyük mahallesi muhtarı Cihat Ceylan yaklaşan 31 mart seçimlerinde rakipsiz yola devam ediyor.

Özverili çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Muhtar Ceylan 7'den 70'e mahalle sakinlerinin sevgisini kazanıyor. "Askıda İş, Askıda Kıyafet, Askıda Et, Askıda Yemek, Askıda Süt, Askıda Oyuncak, Askıda Kitap, Askıda Eşya" vb gibi hayatta paylaşılacak ne varsa toplumsal dayanışmanın öncüsü olmaya devam ediyor.

Göreve geldiği 2019 yılından bu yana bir çok proje imza atan Muhtar Ceylan ilk olarak "EVİNİZE HOŞGELDİNİZ" Sloganıyla muhtarlık hizmet binasını mahallenin evi yapmıştır. Cuma günleri çorba, pilav, ikramıyla başlattığı geleneksel ikram günleri ile 4 yıldır her Cuma günü mahalle sakinleriyle muhtarlıkta buluşuyor hasbihal ederek mahallenin ortak sorunlarına birlikte çözüm arıyor.

Çocuklara, gençlere, yaşlılara ve ev hanımlarına projeler üretiyor ev ekonomisine istihdama yönelik çalışmalara durmadan devam ediyor.

Mahalle Kütüphanesi, Mahalle müzesi, Kurslar Ücretsiz eğitim Desteği ile Muhtarlığı işlevsel hale getiren Muhtar Ceylan;

"Tıp alanında okuyan 13 kız çocuğuna mahalleli olarak burs imkanı ve 61 öğrenciye "Askıda Okul Harçlığı" projesiyle destek olmaya devam ediyor.

Dünyayı ve ülkemizi büyük sıkıntılara sokan COVİD-19 döneminde 2 yıl boyunca ev ev gezen mahalle sakinlerinin ekmeğinden mutfak alışverişine fatura ödemesinden ilaçlarına, kolonyadan maskeye bir çok ihtiyaçları karşılayarak evlerine kapılarına kadar hizmet götürmüştür. Bu dönemde başlattığı Askıda Süt projesiyle çocuklu ailelere günlük taze çiftlik sütü desteğine halen devam etmektedir.

11 ilimizi etkileyen asrın felaketi Depremde ilçemize gelen 10.000 ailemiz oldu bu vesile ile 6.000 ailemiz ile tanıştık misafir ettik ihtiyaçları el birliği ile giderdik Muhtarlığı sosyal paylaşım noktası marketi haline getirdik diş macunundan terliğe havludan bebek mamasına aklınıza gelen bütün gereksinimleri için özveri ve işbirliği ile çalıştık ev bulduk eşyalarını taşıdık evlerine sofralarına gönüllerine misafir olduk ve ailelerinin bir parçası olduk Adıyamandan Hataya kocaman bir aileyiz hala görüştüğümüz sorunları ve ihtiyaçlarını paylaştığımız bir çok ailemiz var. Rabbim birdaha ülkemize böyle afetler yaşatmasın inşallah. 

Yakın zamanda Askıda Cenaze Yemeği projesi başlattık

Bizim kültürümüzde cenaze evinde yemek yenmez ve cenaze sahiplerinin evinde 3 gün yemeğimiz komşuları akrabaları yapar getirir bizde mahallemiz Ayışığı ev yemekleri ile cenaze evine sıcak ev yemeği yaparak götürüyoruz umarım örnek olur ve önce mahallemiz ilçemiz ve tüm Türkiyede cenaze yemeği kalkar insanların acılı gününde maddi olarak ta zorda kalmamaları için faydamız olur.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Savaş'tan ev sahibi olmayanlara müjde.!Önceki Haber

Başkan Savaş'tan ev sahibi olmayanlara m...

Zeynep Bastık yaktı geçtiSonraki Haber

Zeynep Bastık yaktı geçti

Yorum Yazın