Nusret Cömert: Yeni Hatay engelsiz şehir olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nusret Cömert: Yeni Hatay engelsiz şehir olacak
Abone ol
Defne Engelliler ve Gönüllüler Derneği yöneticileri ve dernek üyeleriyle bir araya gelen İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Hatay Yeniden vizyonu kapsamında engelsiz bir şehir inşa edeceğini ve toplumsal farkındalığı artıracak çalışmaları hassasiyetle yürüteceğini belirtti.

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Defne Engelliler ve Gönüllüler Derneği’ni ziyaretinde göreve geldiğinde Hatay Yeniden vizyonu kapsamında engelsiz bir şehir inşa edeceğini ve farkındalığı artıracak çalışmalara büyük önem vereceğini yürüteceğini söyledi. 

Defne Engelliler ve Gönüllüler Derneği Başkanı Furat Yılmaz ve toplantıya katılan üyeler, Hatay’daki engelli bireylerin deprem felaketinden önce sıkıntılarla boğuştuğunu, afetle birlikte yaşam koşullarının çok daha zorlaştığını dile getirirken, sıkıntıların katlandığı süreçte yerel yönetimlerin ilgisizliğinden yakındı. Engelli hemşehrilerinin sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini dinleyen Nusret Cömert, birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğu “Hatay Yeniden” vizyonuyla, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa edeceğini belirtti.

Nusret Cömert, Yeni Hatay yaşam bölgelerinin engelsiz şehir olarak yükseleceğini dile getirirken, toplumda engelli bireylerin hayatına kolaylaştırmaya yönelik farkındalığın artırılması için yapacağı çalışmaları anlattı.

“Engelsiz şehir, herkes için erişilebilir bir yaşam alanı”

Hatay’da deprem felaketinde ampute olan insan sayısının çok fazla olduğuna dikkati çeken Nusret Cömert, enkaz altında uzvunu kaybeden vatandaşların de diğer engelli bireylerle hayata tutunmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Bunu sağlamak için engelsiz şehir modeliyle Hatay’ı yeniden inşa edeceğini kaydeden Nusret Cömert, “Engelsiz şehir, engelli bireylerin de diğer vatandaşlar gibi şehir yaşamına katılımını ve bağımsızlığını sağlayan şehirdir. Bu, fiziksel engelli, görme engelli, işitme engelli, bilişsel engelli bireyler de dahil olmak üzere tüm engelli gruplarını kapsar.

Hatay Yeniden vizyonumla inşa edeceğim yeni Hatay’da erişilebilir ulaşım olacak. Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği toplu taşıma araçları, yaya geçitleri, kaldırımlar ve bisiklet yolları olacak. Erişilebilir binalarda rampalar, asansörler ve geniş koridorlar olacak. Engelsiz Hatay’da, Braille alfabesi, sesli yönlendirmeler ve işaret dili gibi engelli bireylerin de anlayabileceği şekilde sunulan bilgi ve iletişim araçlarından faydalanacağım. Engelli bireylere yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve engelli hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturulması konusunda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğim.” dedi. 

“Engelsiz parklarda erişilebilir oyun alanları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları olacak”

Hatay Yeniden vizyonunda engelli bireylere özel engelsiz parkların da yer aldığını kaydeden Nusret Cömert, “Engelsiz parklar ile engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılımını artırmak, onlara güvenli ve keyifli bir ortam sunacağım. Engelsiz parklarda engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış, erişilebilir oyun alanları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları olacak.” diye konuştu. 

“Asi Nehri rekreasyon projemi de engelsiz tasarladım”

Hizmet döneminde öncelik vereceği çalışmalar arasında Asi Nehri Rekreasyon Projesi’nin olacağını ve nehir boyunca yapılacak düzenlemelerin de engelsiz şekilde tasarladığını kaydeden Nusret Cömert, şunları söyledi: “Bu projemde parklar, yeşil alanlar, kültür sanat merkezleri, spor alanları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, konser alanları, kafe ve restoranlar yapacağım.

Asi Nehri kıyısındaki sosyal yaşam alanlarının engelsiz olmasına büyük özen göstereceğim. Engelli vatandaşlarımız buralara geldiğinde herhangi bir sıkıntı yaşamayacak. Aileleriyle ve arkadaşlarıyla güzel vakit geçirecekler, dinlenecekler, diledikleri şekilde zamanlarını değerlendirecekler.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaş: Biz bütün renklerimizle Hatay'ızÖnceki Haber

Savaş: Biz bütün renklerimizle Hatay'ız

HBB'den 20 farklı konteynerkente çocuk oyun alanlarıSonraki Haber

HBB'den 20 farklı konteynerkente çocuk o...

Yorum Yazın