Nusret Cömert: Hatay'ı enerji üssü oluşumuna entegre edeceğim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nusret Cömert: Hatay'ı enerji üssü oluşumuna entegre edeceğim
Abone ol
İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, hemşehrilerinin güçlü teveccühüyle hizmet dönemine başladığında tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa etmek için kolları sıvarken diğer yandan Hatay’ın enerji alanındaki jeopolitik önemini ön plana çıkaracağını söyledi.

Nusret Cömert, ülkemizin zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip Doğu Akdeniz, Hazar ve Orta Doğu’nun enerji üssü oluşumuna Hatay’ı entegre edeceğini açıkladı.  

“Enerji ve enerji jeopolitiği alanındaki birikimimi de ülkem için, Hatay için değere dönüştüreceğim” 

Uzun yıllar dünyanın en önde gelen uluslararası bir enerji şirketinde aralarında genel müdürlük, icra kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı da olan üst düzey görevler yürüttüğünü belirten Nusret Cömert, “Görev yaptığım uluslararası enerji şirketinin Londra’daki genel merkezinde doğal gaz ve enerji iş kolunda Doğu Akdeniz ülkelerinden sorumlu iş geliştirme müdürlüğü görevini yürüttüm. Bu büyük enerji şirketinin Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden sorumlu olarak bölgede doğal gaz pazarına girişini sağladım. Türkiye'de doğal gaz sektörünün liberasyonuna öncülük ettim. Ülkemizde ilk doğal gaz ithalat ve toptan satış şirketini kurdum ve Rusya ile dünyada özel şirket olarak ilk doğal gaz alım satım sözleşmesini imzalayarak faaliyete geçirdim. Görev yaptığım öncü enerji şirketinin petrol ve doğal gaz arama alanında Orta Doğu ve Kuzey Afrika Liderlik Ekibi üyeliği, doğal gaz ve enerji alanında Avrupa Liderlik Ekibi üyeliğini yürüttüm.” dedi. 

“Doğu Akdeniz, Hazar ve Orta Doğu’daki zengin petrol ve doğal gaz rezervleri için ülkemiz çok önemli jeopolitik öneme sahip” 

Çalıştığı enerji şirketinin Türkiye’nin milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile birlikte Batı Karadeniz'in Türk karasularında ilk derin deniz sondaj faaliyetlerini ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz karasularında ilk üç boyutlu sismik faaliyetlerini, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk kaya petrolü sondaj faaliyetlerini başlattığını anlatan Nusret Cömert, Doğu Akdeniz havzasının 3,5 trilyon metreküp doğal gaz rezervine sahip olduğuna dikkati çekerek “Hatay Yeniden” vizyonunda enerji konusunun da en önde yer aldığını belirtti. 

Nusret Cömert, “Ülkemiz, zengin petrol ve doğal gaz rezervleriyle dünyanın en büyük pazarı olan Avrupa pazarının tam ortasında yer alıyor. Ülkemizin etrafında yarıçapı 3 bin kilometre olan bir daire çizdiğimizde zaman dünya petrol ve doğal gaz rezervlerinin yüzde 70’inin burada olduğunu görürüz. Ülkemiz, bunlar için hem transit bir ülke hem de hem de bir enerji merkezi olma potansiyeline sahip. Doğu Akdeniz Havzası’nda 3,5 trilyon metreküp doğal gaz rezervi bulunuyor.

Ülkemizin rezervlerle Avrupa pazarı arasında bir enerji üssü olma potansiyeli de mevcut ve ben yıllardır bunun için çalışıyorum. Hem Doğu Akdeniz hem Hazar hem de Orta Doğu'nun enerji üssü enerji merkezi olmamız için... Hatay burada çok önemli bir jeopolitik, öneme sahip. Hatay'ımızı ülkemizin enerji merkezine entegre edeceğim. Hatay eskisinden daha iyi olacak!” diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öntürk: Defne yetkiyi gerçek belediyeciliğe verecekÖnceki Haber

Öntürk: Defne yetkiyi gerçek belediyecil...

55+ yaş dikkat! Göz siniri felci tehlikesi...Sonraki Haber

55+ yaş dikkat! Göz siniri felci tehlike...

Yorum Yazın