Muhtar Cihat Ceylan, toplumsal dayanışmanın öncüsü haline geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhtar Cihat Ceylan, toplumsal dayanışmanın öncüsü haline geldi
Abone ol
Bahçelievler Mahallesi'nin sevilen muhtarı Cihat Ceylan, göreve başladığı günden itibaren mahalle sakinlerine yönelik bir dizi etkili sosyal projeye imza atarak adından söz ettiriyor.

Toplumsal dayanışmanın önemini vurgulayan Ceylan, Türkiye genelinde diğer muhtarlar için de örnek bir isim haline geldi.

Başarılı muhtar göreve geldiği günden bugüne kadar olan çalışmaları ise şöyle sıraladı;

ASKIDA İŞ:

Ceylan liderliğinde başlatılan "Askıda İş" projesi, 2382 iş ilanıyla 1500'den fazla işçinin istihdam edilmesini sağladı. Günlük olarak en az iki kişi işe alınıp, işe girmemeleri durumunda geri dönüşler yapıldı.

ASKIDA EKMEK:

Mahalledeki hayırseverler ve anlaşmalı fırıncılarla işbirliği yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere ekmek desteği sağlandı. Deprem dönemlerinde ise 150'den fazla aileye günlük ekmek dağıtımı yapıldı ve bu projeye halen devam edilmektedir.

ASKIDA KURBAN ETİ:

Muhtarlık seçiminden bu yana haftalık en az iki adaklık kurban eti dağıtımı devam ediyor. Ayrıca Kurban Bayramları'nda ortalama 20 hisse düşen 1100-1200 kurban hissesi bulunmaktadır.

ASKIDA YEMEK:

Mahalledeki Ay Işığı Ev Yemekleri restoranının desteğiyle, askıda yemek projesi ve yemek dağıtımları gerçekleştiriliyor. Ramazan Ayı'nda her gün 50'den fazla kişiye günlük yemek dağıtımı yapılıyor. Ayrıca her Cuma geleneksel nohutlu pilav, çorba ve özbek pilavı ortalama 50 kişiye dağıtılıyor. Vefat edenlerin ruhuna bir seferde 300 kişilik lokma dağıtımı yapılmaktadır.

GIDA ve KOLİ YARDIMLARI:

Deprem zamanlarında 5000'den fazla aileye, ailedeki kişi sayısına göre koli dağıtımı gerçekleştirilmiş ve içlerine kişisel bakım ürünleri eklenmiştir. Deprem dönemi ve normal zamanlarda ev arayanlara temiz eşyalar sağlanıp evlerine kadar götürülüp yerleştirilmiştir.

Halen depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere kira ve fatura desteği sağlanmaktadır. Ayrıca, ilaçlarını alamayan ailelere evlerine kadar ilaç takibi yapılmış ve temel ihtiyaçlar evlerine götürülmüştür.

ASKIDA SÜT:

COVİD-19 döneminde başlatılan askıda süt kampanyası, özellikle ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere haftada iki defa 5 litrelik sütlerin evlerine kadar götürülmesini sağlamaktadır. Kampanya, Karaoğlanlı Fatih Helvacı'nın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

MAHALLE KÜTÜPHANESİ:

Mahallemizdeki bir odayı Mehmet Karakaş adına bir odayı mahalle kütüphanesi olarak açtık. Özellikle kitap okuyan ve bizlere özetini anlatan ya da yazarak getiren çocuklara oyuncak hediyesi yapıldı ve bu uygulama devam etmektedir.

ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER:

Okul sonunda karnesini alan mahallemizdeki çocuklarla birlikte Macera Binicilik at çiftliğine götürüldü ve bu etkinlik halen sürmektedir.

EL EMEĞİ ​ÜRÜNLER ÜRETEN KADINA DESTEK:

Yılda iki defa, şenlik tadında ev hanımlarına destek olmak amacıyla özellikle el emeği ürünlerini kermeslerde satmaları için destek olduk.

KÜLTÜRÜMÜZ UNUTULMUYOR:

Geleneksel çocuk oyunları oynayarak mahallemizdeki çocuklara kültürümüz hakkında bilgiler verilmektedir.

ASKIDA BİSİKLET:

Askıda bisiklet uygulamamızla bisikletler toplanıp bakımları yapılıp 200 adet olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklara teslim edildi.

KAN BAĞIŞI KAMPANYALARI:

Kan bağışı projemiz kapsamında şimdiye kadar 15 kez kan bağışında bulunuldu. Bu özverili katkılarından dolayı Türk Kızılay'ı tarafından bronz madalya ve teşekkür beratı ile ödüllendirildik. Kan bağışlamak insanı gençleştiriyor, hayata bağlıyor. Herkesi kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz.

13 KIZ ÇOCUĞUNA BURS:

Mahalleli olarak Bangladeş'te 2 su kuyusu açtırdık. Sudan çıkan iç savaş yüzünden yetim ve öksüz kalanlara gıda desteğinde bulunmak amacıyla yardım dernekleriyle ortaklaşa çalıştık. Ayrıca, 13 kız çocuğumuza burs imkanı sağladık.

KADINLARA ÜCRETSİZ GEZİ:

Mahallemiz kadınlarını yakında 8. sini düzenleyeceğimiz Yaşadığımız Şehri Tanıyalım sloganıyla ilçelerimize tamamen ücretsiz gezi düzenliyoruz. Beypazarı, Çamlıdere, Polatlı, Kızılcahamam, Ayaş, Güdül ve diğer ilçelerimize gezi düzenledik düzenlemeye devam edeceğiz

MAHALLE MÜZESİ:

Mahalle Kütüphanemizde yanı sıra mahalle kültür müzemizin muhtarlıkta temellerini atıyoruz Başta mahallemiz ve Gölbaşının tarihi olmak üzere fotoğraflar geçmişimize ait kap kacak eski ev eşyaları günlük hayatta kullanılan gaz lambaları dikiş makineleri sürahiler helkeler vb eşyalarla düzenledik

​​​​​KADINLARA EKONOMİK KATKI:

2. El eşya ve mahalle şenliği yapıyoruz bu yılda son baharda yaptık son bahar ve ilk baharda yılda 2 kez düzenlediğimiz şenliğimizin amacı ev ekonomisine katkıda bulunmak vatandaşlarımızın hem ürettikleri el emeği ürünlerini hemde 2.el eşya ve kıyafetlerini şenliğimizde satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

EV KADINLARINA MİKRO KREDİ:

Son olarak 2 yıldır düzenli olarak ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen fakat malzeme almaya parası olmayan ev hanımlarına ayda cüzi miktar geri ödemeli mikro kredi desteği veriyoruz. Ve bu vesile ile 18 ev hanımı Mikro kredimizden düzenli olarak faydalanıyor ürünleri için ip boncuk tığ şiş gibi ürünler alıyorlar aynı zamanda gözleme ,pasta sarma mantı gibi yemeklik ürünler içinde desteğimiz devam ediyor ve satışı ve tanıtımı içinde elimizden geldiğince destek oluyoruz

MAHALLEDE İSTİŞARE TOPLANTILARI:

Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve her yıl Planladığımız mahallemiz site yöneticileri ve apartman yöneticileri ile Belediye Başkanımız ve birim müdürlerimizin katıldığı istişare toplantısı yaptık mahallemizin istek öneri ve taleplerini aldık yapılması noktasın da takipçisi oluyoruz.

SORUNLARA ANINDA ERİŞİM:

Azalarımız ve mahallemiz akil insanlarıyla ayda bir bir araya geliyoruz günlük olarak sosyal medyadan ve whatsapp üzerinden gelen talepleri kaldırım ,asfalt vs gibi yerinde inceliyor yetkililerimize bildiriyoruz ve takip ediyoruz.

HANIMELLER PAZARI:

Mahallemizde yapılmasını istediğimiz ve sürekli gündeme taşıdığımız projelerimizden bazıları "pazar yeri talebi" "günübirlik kreş"( ev temizlikliklerine, bina temizliklerine giden ev hanımları küçük çocuklarını bırakacak yer bulamıyor ) el emeği ürünleri pazarı her ayın ilk haftası mahallemiz Mevlana parkında hanımeller pazarı ve Üniversite öğrencilerine destek amaçlı kitap vb ürünleri satıp eğitimleri için kazanç sağlamaları hedeflemekteyiz

MAHALLE ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ GEZİ:

Mahallemiz çocuklarını at binmeye götürmüştür oraya ek zaman zaman millet kütüphanesine ve müzelere de götürüyoruz
Yine mahallemizdeki bayanlara yönelik farkındalık seminerleri düzenliyoruz. Kış aylarında 15 günde bir muhtarlıkta seminerler veriyoruz. Her yıl mahalle sakinlerine 100 fidan dağıtımı yapıyoruz. Mahalle sakinlerimiz site yöneticilerimizi arayarak istek, talep ve önerilerini iletiyor. Bu iletileri gerekli kurum ve kuruluşlara iletiyor ve takipçisi oluyoruz.
Bu özverili çalışmalar, Cihat Ceylan'ın mahalle sakinlerinden tam not almasını sağlamıştır. Türk Kızılayı'na yaptığı kan bağışlarıyla da dikkat çeken Ceylan, toplumun her kesimine ilham olmaya devam ediyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçak: Hatay'da ekolojik yaşam gözardı ediliyorÖnceki Haber

Koçak: Hatay'da ekolojik yaşam gözardı e...

Gri listeye bir çizik daha!Sonraki Haber

Gri listeye bir çizik daha!

Haber Yorumları

  • Hanife Timurkenk02-11-2023 09:41

    İş yeri değil evi yurdu gibi gören insanlara mesleğine sevdalı güzel insan Cihad bey

Yorum Yazın