Lütfü Savaş: Hükümet Hatay'da Tamp'ın gereğini yapmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lütfü Savaş: Hükümet Hatay'da Tamp'ın gereğini yapmadı
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Lütfü Savaş, Altınözü ve Antakya ilçelerindeki mahalle ziyaretlerinde yoğun ilgi ile karşılandı.

Altınözü ilçesinin Tepehan, Altınkaya, Büyükburç, Toprakhisar, Boynuyoğun, Yarseli, Mayadalı, Keskincik, Ziyaret Mahalleleri ile  Antakya’nın Odabaşı mahallelerinde vatandaşlar ve muhtarlarla buluşan Savaş, son dört yılda Hatay’ın büyük yangınlar, kovid pandemisi, deprem, ekonomik sorunlar gibi büyük problemler yaşadığını hatırlattı.

SAVAŞ: HÜKÜMET HATAY’DA TAMP’IN GEREĞİNİ YAPMADI

Deprem sonrası hükümetin uluslararası acil yardım çağrısında bulunduğunu hatırlatan Savaş,
“İktidar kendi çıkardığı 8 bakanlığın deprem bölgesinde her şeyi yapmakla yükümlü olduğuna dair Türkiye Acil Müdahale Planının gereğini yapmadı. Kızılay ve AFAD’ın bütün işlere müdahale etmesi lazımdı. Onlar ilk günler yoktu, hep biz vardık” dedi.
Savaş konuşmasında,”Hatay’ımızda yıkımın en fazla olduğu ilçelerimizde binlerce konutu bitireceğiz. Kira öder gibi vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağız. Hükümet hak saibi olmayanlara yapmıyor ama biz yapacağız” dedi.

“İKTİDAR VAATLERİNİN HİÇBİRİNİ YERİNE GETİRMİYOR”

Hatay’ın mahzun ve garip olmadığını da sözlerine ekleyen Savaş, “İktidar vaatlerinin hiçbirini yerine getirmiyor. Depremde ilk beş gün bizi yalnız bıraktı hükümet. Biz çalışma yaparken burada olmayanlar fitneden başka bişey üretmediler. Cumhurbaşkanı bizi affedin geç kaldık dedi. Hepimizi üzdü. Demek ki işi biz yapmışız. Ama onlar yardım etmediğini söyledi mahzun bıraktıklarını söylediler” diye konuştu.


“HATAY’IMIZIN HER İLÇESİ İÇİN İDDİALIYIZ”

Anketlerde ve ziyaretlerindeki gözlem ve sonuçlar ile seçimi kazanacaklarını söyleyen Savaş, “Hatay’ımızın her bölgesi için iddialıyız. Zaferi biz kazanacağız. Durmadık, yorulmadık ve ilçeleri de biz kazanacağız.
Hatay’da meclis üyesi olarak azınlıkta olmayacağız. Bizi yıllardır artan sığınmacı sorunu ile karşı karşıya bıraktılar. Dışarıdan mütehitlerle rantları kendileri aldıkları, demiri bir şirkete sattıkları için ve buradan giderken bütün evi yıkılmış insanlarımızı geri getirmek için kazanacağız Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Sizleri çok seviyorum” diye konuştu.

Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy, Altınözü CHP Belediye Başkan Adayı Erol Mengüç, Geçmiş Dönem CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Altınözü ilçe Başkanı Hamit İsaoğulları eşlik etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu çocuklara destek olun, sahip çıkın!Önceki Haber

Bu çocuklara destek olun, sahip çıkın!

6G hazırlıkları sürüyorSonraki Haber

6G hazırlıkları sürüyor

Yorum Yazın