Başkan Savaş'tan Yayladağı ve Antakya ziyaretleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Savaş'tan Yayladağı ve Antakya ziyaretleri
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Mart Yerel Seçimlerine çok az bir süre kala Yayladağı ve Antakya’da pek çok mahalleye ziyaretler gerçekleştirdi.

İlçelerde seçmenlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Savaş, seçimlerin sağduyulu bir yaklaşımla ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

“SEÇİMLERDE MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYACAĞIZ”

HBB Başkanı Savaş, “2 dönem boyunca HBB Meclisinde azınlıkta kaldık. Hatay'ın lehine olan kararları çıkaramıyoruz. Hatay ittifakı yaparak birlikte kazanacağız. Mecliste daha hızlı kararlar almak adına meclis üyesi adaylarımıza desteklerinizi bekliyoruz. Bu seçimlerde Mecliste desteklerinizle çoğunluğu sağlayacağız. Mecliste yeni bir dönem başlıyor. İktidarın elinde bulundurduğu iki ilçeyi de anketlerde biz kazanıyoruz. Bu kadar yıkıntının altından kalkacak belediye başkanlarının seçilmesi lazım.” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş, Hatay halkı vergi ödemede hep önde olan bir şehirdi. Hizmet almak için vergilerimizi ödüyoruz. Depremden en çok etkilenen il Hatay oldu. Hükümetin bize daha çok hizmet etmesi gerekiyor.

Vatandaşları muhtaç hâle getirerek iktidarın bu durumdan siyaset devşirdiğine dikkat çeken Savaş,  “Hükümet ve bazı kamu kurumları vatandaşlarımıza yapmış olduğu yardımlarda Büyükşehirdeki rakibimiz adına oy istiyor ama seçimi biz kazanacağız. Rakiplerimiz gibi şişirme anketler yapmıyoruz. Sandıktan bizim birinci çıkmamız sürpriz olmayacak.” ifadeleri ile hükümeti seçimlerde şeffaf ve tarafsız olmaya davet etti.



“İKTİDARIN ELİNDEKİ İLÇELERE BİLE HİZMETİ BİZ GÖTÜRDÜK”

Şehrin ayağa kalkması için üniversite ve akademisyenlerle birlikte hazırlanan Hatay'ın İyileşme Projelerini seçim sonrası toplanacak olan Büyükşehir Meclisinin gündemine getireceklerini aktaran Savaş, “Belediyelere gelecek olan paralar bellidir. Standarttır ve kanunlarla sabittir. Hükümet,  ‘Büyükşehir bizim elimizde olursa daha çok hizmet ederiz.’ diyor. Ama elindeki ilçelere bile hizmetleri biz götürdük. Bu seçimden de daha güçlü çıkacağız.  Büyükşehir bütçesiyle Hatay'da eserlerimizi halkımızla biz buruşturduk. Altyapıdan parklara içme suyundan arıtma tesislerine kadar nice projeye imza attık. Yeni projelerimizi de yine hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş, iktidarın 22 yıllık süre boyunca depreme yönelik hiçbir hazırlık yapmadığını belirterek Hatay’daki sıkıntılı ve tehlikeli evlerin yenilenmesi için projeler hazırladıklarını ancak Bakanlık'tan yanıt alamadıklarını yine gündeme getirdi.

Başkan Savaş’a ziyaretlerinde Önceki Dönem CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Yayladağı CHP İlçe Başkanı Necati Gonca ve Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Azur Cenudioğlu eşlik etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hududu yine geçemediler!Önceki Haber

Hududu yine geçemediler!

Gümrük’ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!Sonraki Haber

Gümrük’ten yeni bir rekor yakalama daha!...

Yorum Yazın