Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaraları Sarmaya Devam Ediyor
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yaşadıkları kentleri terk etmek zorunda kalan 4 bin 500 depremzede vatandaşı Bala Kesikköprü Yerleşkesi ve Mamak Araplar Mahallesinde bulunan Eserkent Sosyal Konutlarında ve diğer misafirhanelerinde ağırlamaya devam ediyor.

Ankara'ya gelen depremzede vatandaşlara kucak açan ve her türlü imkanı seferber eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sadece Kesikköprü Yerleşkesinde 400 kişiye hizmet ediyor.

Kesikköprü Tesislerinde bulunan bungalov tipi tek katlı evlere yerleştirilen 400 depremzedeye 3 öğün sıcak yemek, giyecek, çamaşırhane, ambulans, sağlık ve uzman personel tarafından psikolojik destek sağlanıyor.

Bunların yanı sıra evlerin odalarında halı ve ısıtıcı da mevcut. Tesis içerisinde ayrıca kafeterya, sinema salonu, revir, çeşitli aktivite ve spor sahaları da hizmete açılmış durumda.

EV KONFORU ​​​​RAHATLIĞI SAĞLANIYOR

Her şeyi ince ayrıntılarına kadar düşünen Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin kendilerini kendi evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak için canla başla çalışıyor.

Tam ve donanımlı hizmet veren ABB, evlerin daha konforlu olmasına da özen gösteriyor.

Depremzedelerin üşümemeleri için 2+1 bungalov evlerin her birine 1 adet klima, 2 adet elektrikli ısıtıcı ve 1'de televizyon konuldu.

400 depremzede vatandaş için 2 ATT (Acil Tıp Teknisyeni), 2 hemşire, 1 ambulans ve ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 52 personeli gece-gündüz devam ediyor.

ABB DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİ DE UNUTMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kesikköprü Yerleşkesindeki depremzede öğrencilerin, Kesikköprü içerisinde bulunan Anaokulu, İlkokul/Ortaokul ve Lise düzeyi eğitim ve öğrenimlerine devam etmeleri için gerekli kayıt işlemlerini de gerçekleştirdi.

Öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığı öğrenildi.

SALMAN: DEPREMZEDELERİN ACISI BİZİM ACIMIZDIR

Kesikköprü Yerleşke Sorumlusu Cem Salman yaptığı kısa açıklamada, depremzede vatandaşların acılarını yüreğinde hissettiklerini ifade etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatları doğrultusunda her şeyin en iyisini yapmak için çaba sarf ettiklerini de vurgulayan Salman, depremzede vatandaşların yaşadığı travmayı en kısa sürede atlatabilmeleri için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın depremzede vatandaşlar için tüm imkanları seferber ettiğini de belirten Salman, depremzede vatandaşların acılarını yüreğinde hissettiklerini ve acıları dindirebilmek, yaraları sarabilmek için hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EGM: Provokatif paylaşımlara 25 tutuklamaÖnceki Haber

EGM: Provokatif paylaşımlara 25 tutuklam...

Akşener de ’tam yetki’yi aldıSonraki Haber

Akşener de ’tam yetki’yi aldı

Yorum Yazın